Wednesday, April 27, 2011

cikgu NURYLL

satu jew ayt yg sesuai mlm2 nie
AKU MMG X SESUAI JD CG TAU X?

sbb nye ape
aku nie panas baran
mudah naik angin
walaupun aku nie agak NGOK NGEK
@ cm skru ilang dri kepala
aku still cpt panas


pntang ade slh sikit
sure aku "PANAS"





aku nie mmg x than..ssah betol la

td tyme aku ajar ank sdare aku
mri lah adik die
die kacau aku! ape lagi naik angin lah aku
*bad "stepmother"*


pastu kakak die pulak buat hal
tulis ntah ape2
die sroh aku buat scrap book
tp die tuis "merapu" sesangat!
x phm aku


ape lagi!
naik angin lah "mak cik" yg memang
"KEPALA ANGIN" nie


huhu..entri aku nie mmg
ntah ape2
tp siyesly aku ckp
AKU MMG X SESUAI JD CG






Tuesday, April 26, 2011

kenapa JPJ wat sy cmnie?

aku nie baru ade LESEN L


ujian QTI pown dah pass
so tnggu mse untuk ujian ngan JPJ lak nie

untuk P


harap2 aku pass lah ngan JPJ
nanti
mklumlah JPJ skrang nie kan tgah pau duit org
*ayt berani mati*


huhu..
lesen "LEMBU" dah ade
lesen "PENGUIN" lak dapat ble ntah..

26/6 aku test ngan JPJ     
doakanlah aku pass yer 



nama sbenar SAM BUNKFACE?

.ENTRI aku hari nie ade sedikit kaitan.
.ngan ENTRI kelmarin pnyer.


.cmnie.
.td aku jupe lagi SAM kat PSM.
.ala..institut memandu yg 'FEMES' tu.
.aku ambik ujian QTI hari nie.
.n aku PASS.
ALHAMDULLILAH


.bile cg panggil aku,aku pown pegi la.
.then cg panggil kwn aku.
.so,aku kne dlu la.
*b'belit*


.then lps aku siap tu kwn aku x siap ag.
.so,aku tnggu la.
.THEN, aku dgr lah cg panggil nme nie.
.ABDULLAH SUKRI. *aku pown tatau eje cmne*
.aku pusing la tgok sape.
.t'kejut monyet aku kat situ.
.rupenyer nme tu nme 'SAM'.



.mmg x sesuai sgt nme tu ngan die.
.sbb die cm style ckit.
.nme tu cm 'alim' jew.
.tp ntah la.
.yg PENTING!.


>AKU DH TAHU NME DIE <



>skali ag aku mengaku<
>YE AKU MMG GATAL<




Monday, April 25, 2011

yeay! aku jumpe SAM BUNKFACE

.biase nyer aku update entri tgh2 hari kan.
.hari nie aku nk buat kelainan ckit.
.aku update entri nie ptg2 lak.
.mse matahari deney doh. (org trg mesti phm)



.td aku ngan kawan aku GEE.
.kitorang pegi psm.(wat latihan moto++cuci mate)
.slh satu institut memandu yg famous kt trg.(famous lah sgt! :P)
.tgah best2 m'jemurkan diri tgh panas.(jd ikan kering)
.aku ternampak lah satu MAMAT nie.
.smart gler n muke die ala2 SAM bunkface g2.


.style rmbut die serupe ngan SAM.
.tp satu jew yg lain.
.die dye rmbut die warne merah++hitam.
.mmg cun r kaler cmtu.
.cair trus aku ngan kawan aku.

.cite nie x berakhir kat situ jew.
.pastu aku jumpe kwn kpd "SAM" tu.
.muke die ala2 PAN ASIAN g2.
.kacak sgt!.


.lebih kurang cmnie lah mke die.
.smart kan?.
.huhu.
.dh angau aku dibuatnye nie.
oh! god! help me!
.aku gatal.
.YE aku mengaku yang AKU MMG GATAL.
.tp aku gatal bile tgok lelaki2 smart jew.
.hahahahahaha. (gelak gatal) 


ok la gracias! 



Saturday, April 23, 2011

aku eksiden




td aku pegi bndar
bndar lg..ape nk buat dh org ajak
ikot je la.




pastu kitorang nk pegi marang jap
kat umah sepupu aku
so..lalu lah kat kuala ibai (loghat trg ckp koliba)


then kat situ ble traffic light hijau je ayah aku
jlan la THEN!
ade satu pak cik nie die salah ambik jlan
and die nk tkar lah msuk kiri




tp AKU NGAN FAMILY hampir2 nk
eksiden sbb pakcik tu tau
nasib baik
kalau x..innallilah *ade jgak yg kne cmpk lam kubur cpt2 nie*


kecut perut aku dibuatnyer tau
LEMAH SEMANGAT





Friday, April 22, 2011

uwekkkxxxx! aku x tahan!


muntah! kalu warna warni cmnie best gak kan?

huhu..knp lah aku cite sal muntah nie...KOTOR LA!

cmnie sbenarnye...

smlm..ank sdare aku muntah2 tp x thu knp...


waaahhh! skali ngan bunyi2 lagi! hahaha

ok2..die kecik lagi..
baru 2 tahun

kesian kat die

sampai x larat coz asyik muntah2 jew..


x sampai hati nk tgok die nangis je trus

so..ayah sy bwak die pegi klinik


kitorang pegi klinik 1 malaysia

tp ntah ape2 DR ckp die xde pape...

abis tu yang die muntah tu apsal hah????

ntah ape2! arggghhhh!!! anyway..poor my nephew :(



Thursday, April 21, 2011

ke bandar lagi?



bandar..bandar..bandar..
aduhai *dh naik menyampah nie*




boleh dikatakan or diibaratkan
hari2 aku pegi bandar
ataupun hampir setiap hari la...




ape yg hebat sgt hah kat bandar tu?
akupun x tau tp aku ske
tgok gelagat org kat bndar...
mcm-mcm ade :)




ade yg bertudung litup
ade yg bertudung tp pakai baju lengan pendek
.:: ade jugak yang kene buang negeri nie ::.




aku?
aku plak pakai 
pakaian tradisi masyarakat melayu
.:: chewah ayat x leh blah ::.

aku pakai baju kebaya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





amacam cun x???
.:: perasan nie mmg sure kene kejar keliling kampung nie ::.

Tuesday, April 19, 2011

i don't beliieeeeeevvvveeeee this!

panasnyer
tak tahan aku
rase cam nak stay je dalam bilik air lame-lame



aha!
aku dah ingat something!
.:: agak-agak korang aku ingat ape? ::.



bile cite sal tandas nie aku teringat kat gambar
yang aku 'ter' nampak kat GOOGLE IMAGES kelmarin

aku nampak satu signboard

tandas untuk ALIEN?
tu yang aku musykil tu..alien tu wujud ke hah?
senang lah alien nak pegi tandas kalau die mendarat or
UFO die terhempas kat bumi nanti an?





waaahhhh! cantiknyer !
macam-macam bentuk bunga ade!
nak beli lah satu!

eh! aku kan pompuan nak beli buat ape?
.:: hiraukan saje ::.



tandas nie dh reserved untk santa clause nie
mne lah thu time die hantar hadiah tu die nk 'ter'buang
senag sikit sebab dh ade tndas untuk die
.:: tandas bntuk muke aku x de kew? ::.





agak-agak korang sanggup x makan 
kalau tmpat cmnie?
kalau aku lahh orang kasi aku 100 juta baru
aku msuk
kalau stakat 1 juta tu NO THANKS la... :)
.:: gaya berlagak ::.


aku nak tnye nie
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





korang nak makan x? best nie!
kecur air liur aku dibuatnyer
mmg best r.
nak try sekali :)

tunggangan halal? *betul @ tak

*hai! hari nie aku nak sambung sikit
pasal entri kelmarin tu.


kalau kelmarin aku cerite pasal
kereta2 yang agak kiut-miu tu
hari ni aku nak cerite something yang
mempunyai sedikit perkaitan dengan kereta-kerata itu
.:: chewah ayat ::.


MOTOR
korang kenal tak motor?
kalau tak kenal memang sah korang nie 
ALIEN
.:: ade jugak yang simbah diasid nanti ::.


semalam aku saje-saje lah
jalan2 kat google image tu
aku ternampak lah satu gambar yang
menarik perhatian aku


.:: agak-agak korang lah kan motor ni halal ke haram? confius aku ::.


hahaha :)
sure aku takkan naik motor macam nie


kalau motor camni
sure owner di minat sangat2 kartun!
nampak sangat!
tak yah berdalih la ! hahahaha

.:: jaga-jaga dengan motor nie sebab boleh makan orang ::.



tapi kalau korang rase
nak motor yang tak merosakkan
alam sekitar
aku syorkan motor camni

.:: sure kempen bumi hijau korang success ::.



ataupun bagi orang2 kaya
yang memang sure duit mereka tak akan habis
aku syorkan diorang beli motor camnie

.:: bertambah lah orang yang sakit pinggang nanti ::.


siap ade lambang FERRARI lagi tu
korang tak nak ke?
kalau aku lah
aku tak nak sebab
nanti sakit pinggang aku
susah pulak aku nak jalan nanti :)



motor ni aku confirm mesti ramai
orang yang teringin
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


amacam? ok tak?

aku nk satu boleh?

tadi pegi bandar
pastu tengok macam-macam
jenis kereta ade
tp aku berkenan betul ngan satu 
kereta ni
mmg tak boleh blah la

.:: nie lah bakal kereta aku ::.
.:: cantik tak? ::.

warne PINK takde ke?
nak yang warne pink punyer
.:: melalak cam beruk kene simbah asid ::.

takpe lah kalau takde pown
aku nak cari yang lain la



cam ni ke
.:: siap ade awan lagi ::.
.:: teduh sikit kalau drive ni ::.






cam ni ke
.:: cam best je drive kereta ni ::.
.:: hmmm nak try la ::.







ataupun cam ni
^
^
.:: kan comel tu ::.
senang sikit kalau nak berperang ngan US nanti

tapi yang paling aku
teringin sekali
ialah
kereta

nie!


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

.:: kereta paling mahal kat dunia ::.




boleh lah aku bawak
SHAHEIZY SAM aku pegi jalan-jalan
.:: berangan sampai planet pluto aku nie ::.

"wish my dream come true..hek3"

Sunday, April 17, 2011

hey! you forget your arror in my heart!

owh...aku dh mle ANGAU nie..
huhu
*suke sorang2*

kachak nyer die
cair aku dibuatnyer
jam tangan merah,baju merah,hp merah hitam
seluar warne kelabu ala2 lusuh cmtu
topi keledar hitam
n rmbut die yg di dye wane merah

*cair aku dibuatnye*
aduhai..abg sam
*sbb mke die iras sam bunface*
hancur loyalty aku nie...huhu

knp lah kau kachak sgt hah?
smpai aku n kawan aku cair
kitorang asyik ckp sal kau jew...
mmg dh betul ANGAU nie..
xleh tgok org pakai bju merah trus teringat kat
ABG SAM ku!!!!

gatal? aku gatal?
xde la..just aku ske tgok die
*hmmm...kalu die thu kan best*
*gatal nye aku!kene cepuk baru thu!*


adus..mmg confirm ssah aku
nk lpekan die nie...
gaya die..waaahhh!
hatiku terpikat!
simple tp smart!!!
huhu...ABG SAM! 
jgn tinggalkan aku!
*dialam khayalan jew*

kalau realiti kan best!
kalau die jd milik aku
sure aku x cri lain dh! CONFIRM!!
die dh panah hati aku nie! <3 <3







aduhai bf aku...kesian

apela ayah aku nie
byak nyer kriteria menantu pilihan
*mengeluh*
lemah semangat den nie hah

eh2..lpe! awal dh intro
lpe kasi salam.
"ASSALAMUALAIKUM"

tahu x knp ngan intro kat atas?
*mengeluh*
ayah aku la bayak songeh betul la
*adus..kalu thu di bapak aku nie sure kene humban dlm laut*

ok2.
sebenarnye td ade la smbang2
sal adik kepada kwn abg aku nie
*xde kene mengena ngan aku pown*
die lari dri rumah
pdhal bru form 5
sedarlah cik adik oi!
awak tu skolah lagi..xyah la main kapel2 nie
*dh start berkhutbah nie*

smbung blik cite kite yer
ayah ngan abang aku la nie..
cerewet sangat!
nk sruh aku cri lelai cmnie lah cmtu lah
*huhu*

1.ayah aku dh kasi WARNING kat aku tau.
kalau aku bwak blik bf yg rmbut pnjg JGN HARAP bf aku 
tu dpt msuk lam umah tau!
lam PAGAR pown x lepas!

*gmbr semata-mata*

*hiraukan gamber gambar diatas*
aku nk smbung sal abg aku yg THE ONLY ONE tu
mklumlah kalu bapak aku dh xde *muke sedih*
die la akan jdi wali

2.abg aku dh kasi aku AMARAN tau!
die ckp kalu DIE @ KWN2 DIE inform
kat die nmpak aku tgah dating ngan JANTAN
die akan kasi aku 2 PILIHAN AJE!
samada aku nk nangis kat SITU @ kat UMAH!
*abg nie x sporting lgsung r*

*xde kene mengene yer*

mslah3..nasib baik lah aku nie
bkn jenis pompuan yg ske tgok lelaki rmbut panjang
bak kate org "NOT MY TASTE"
*berlagak diva cikit*

tu lah die kisah antara AKU,AYAH AKU n ABG AKU.
tp ape yg aku thu..ape yg diorang buat
DEMI MSE DPN AKU NIE...


AKU SYG KELUARGA AKU!



pErHaTiAn (!)


Kepada Bf anak aku




 Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa. 




Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..




Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang. 




Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?




Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.” 




Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis. 




Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.




Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada
rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.



Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.



Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku. 




Sekian, Yg sengaja menakutkan, Bapak Kepada Gf ko